Aandoeningen

Carpal Boss

Informatie over de behandeling

Carpal boss is een aandoening waarbij er aan de bovenzijde van de pols extra bot is gegroeid. Therapie met behulp van rust, een brace en/of ontstekingsremmers kan een goed resultaat geven. Als dit niet helpt en de klachten zodanig zijn dat ze het normale dagelijks leven in de weg staan, kan een operatie uitkomst bieden.

Tijdens een operatie (wigexcisie) wordt al het extra botweefsel aan weerszijden van het gewricht verwijderd, tot er alleen gezond bot en kraakbeen zichtbaar is. Bij sommige patiënten blijven ondanks deze operatie de klachten bestaan. Bij deze groep kan het 2e en/of 3e gewricht tussen de handwortelbeentjes en de middenhandsbeentjes worden vastgezet.

Handtherapie bij Carpal Boss

De handtherapeut zal eerst bekijken of een brace de pols voldoende rust geeft om de klachten te verminderen.

Na een wigexcisie krijgt u twee weken een gips dat de vingers en duim vrij laat, na het vastzetten van een gewrichtje krijgt u vier weken gips. Hierna start de handtherapie.

De handtherapie is gericht op het zoveel mogelijk voorkomen van verklevingen van strekpezen in het operatiegebied, het soepel maken van de pols, vingers en het litteken en het opbouwen van kracht. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak