Over Ons

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk.

Wat is handtherapie?

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten, die zich helemaal hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm.

De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen bijvoorbeeld na een ongeval of na overbelasting. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen.

Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren in het dagelijks leven. Bij de behandeling van uw klachten werken fysiotherapeuten en ergotherapeuten vaak samen aan uw herstel.

We doen het samen

Belangrijk om te weten: handtherapie is vaak een langdurig en intensief traject, waarbij uw medewerking en inzet van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer behandelen en de juiste adviezen al vooruit kunt. Maar na een operatie of bij uitgebreid letsel kan de nabehandeling soms wel een jaar duren. Vooral in het begin is de behandelfrequentie heel hoog. Want juist in die periode is de meeste winst te behalen.

Onze handtherapeuten gaan voor een efficiënte en optimale aanpak, maar uw eigen motivatie om thuis te werken aan uw herstel is net zo belangrijk! Of de therapie nu lang of kort duurt: het is heel belangrijk dat u de voorgeschreven oefeningen en adviezen thuis nauwkeurig opvolgt!

Manuele therapie

Manuele therapie

Een aantal van onze fysiotherapeuten heeft de vierjarige opleiding tot manueel therapeut afgerond. Manuele therapie wordt voornamelijk toegepast bij (pijn)klachten van de arm die hun oorsprong lijken te hebben in de nek- en/of borstwervelkolom.

Meer over manuele therapie
Klinische revalidatie

Klinische revalidatie

Op de meerderheid van onze vestigingen bestaat de mogelijkheid om onder gedegen begeleiding een poliklinisch revalidatietraject te doorlopen onder supervisie van een revalidatiearts.

Meer over revalidatie

Kwaliteit

Kwaliteit van zorg staat centraal bij Xpert Handtherapie. Maar wat betekent dit in de praktijk? Waardoor heeft u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt zowel voor, tijdens als na een behandeling? Bij Xpert Handtherapie gaan we heel bewust met het begrip kwaliteit om.

Lees meer over ons kwaliteitbeleid

Coronamaatregelen

Ten tijde van het coronavirus bieden wij onze zorg op verantwoorde wijze aan en volgen wij de actuele richtlijnen strikt op, en nemen wij de adviezen van onze beroepsgroepen ter harte.

Meer informatie over uw bezoek

Klachten & Feedback

Als u bij ons onder behandeling bent of bent geweest, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat uw behandelaar al het mogelijke doet u de hulp te bieden die u nodig heeft. Goed onderling contact is daarbij heel belangrijk. Gelukkig zijn de meeste patiënten tevreden over de behandeling die zij krijgen. Toch kan er wel eens iets mis gaan. Bent u ontevreden over bepaalde zaken of heeft u een klacht?

Meer over onze klachtenregeling

Vergoeding

Heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling, en onze afspraken met zorgverzekeraars?

Alle informatie over vergoedingen

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06 Plan een intake