Over-ons-xperthandtherapie

Over ons

Xpert Handtherapie is in 2000 opgericht door fysio- en handtherapeut Rob van Huis vanuit de gedachte dat specialisatie ook in de fysio- en ergotherapie noodzakelijk is om de beste zorg te kunnen leveren. Wij bieden nu dus al meer dan 20 jaar hoogwaardige zorg voor patiënten met problemen aan de hand, pols, elleboog en schouder. Als specialisten in ons vakgebied weten wij als geen ander dat een probleem in deze regio van het lichaam grote invloed heeft op het dagelijks functioneren. De juiste behandeling met de inzet van de juiste zorg en de juiste behandelaars is daarom van groot belang. Wij hechten daar veel waarde aan omdat wij met minder dan het maximaal haalbare resultaat geen genoegen nemen.

We doen het samen

De behandeling wordt uitgevoerd door gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten, die zich uitsluitend toeleggen op de behandeling van de hand, pols, elleboog en schouder en daar gedegen voor zijn opgeleid. Na de opleiding mogen zij zich handtherapeut noemen. U wordt bij ons in de meeste gevallen behandeld door zowel een fysio-handtherapeut als een ergo-handtherapeut.

Bij Xpert Handtherapie vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het opleiden van nieuwe therapeuten en hierbij een goede leeromgeving te creëren. We begeleiden dan ook regelmatig stagiaires. Het is dus mogelijk dat u behandelt wordt door een stagiaire, uiteraard onder de verantwoordelijkheid van een gediplomeerde fysio- of ergotherapeut.

Zij benutten elk hun eigen expertise en stemmen die op elkaar af. U wordt behandeld volgens de nieuwste en meest effectieve methoden en richtlijnen. Onze therapeuten werken niet alleen nauw samen met elkaar, maar ook met de artsen die bij uw behandeling betrokken zijn. Door deze intensieve samenwerking wordt één plus één drie! Met veel passie zetten wij onze kennis en kunde in en richten ons op een complete oplossing voor uw probleem. We nemen u mee van begin tot eind en zijn pas tevreden als u dat bent. Belangrijk, want we doen het samen met u!

Wat is handtherapie

Anders dan de naam doet vermoeden, richten onze handtherapeuten zich niet alleen op behandeling van de hand, maar zijn zij opgeleid om de gehele arm te behandelen. Dat is zo belangrijk omdat de hand, pols, elleboog en schouder onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en een functioneel geheel vormen. We noemen dat een bewegingsketen. Klachten aan één van de gewrichten in de keten hebben vaak gevolgen voor beweging, functie en gebruik van een ander gewricht in dezelfde keten.

Xpert Handtherapie

Xpert Handtherapie komt voort uit Handtherapie Nederland en Handencentrum.eu en werkt intensief en geïntegreerd samen met Xpert Clinics, dé aanbieder in Nederland van gespecialiseerde chirurgische hand-, pols- en orthopedische zorg. Door de intensieve samenwerking kan de zorg optimaal op elkaar worden afgestemd. Artsen en therapeuten weten wat zij aan elkaar hebben waardoor zij een behandelplan op maat voor het gehele behandeltraject kunnen samenstellen. Naast de samenwerking met Xpert Clinics hebben wij een directe samenwerking met huisartsen en tal van ziekenhuizen en medisch specialisten in Nederland. Als u door hen naar ons bent verwezen zorgen de korte lijnen ervoor dat wij over de juiste informatie beschikken om de behandeling optimaal te starten en te laten verlopen. Belangrijk om nog eens te benadrukken: onze fysio- en ergotherapeuten zijn ook direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u ook zonder verwijzing van uw huisarts of specialist kunt bij ons behandeld kunt worden en dat dat gewoon wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Coronamaatregelen

Ten tijde van het coronavirus bieden wij onze zorg op verantwoorde wijze aan en volgen wij de actuele richtlijnen strikt op, en nemen wij de adviezen van onze beroepsgroepen ter harte.

Meer informatie over uw bezoek

Revalidatiezorg

Soms zijn uw klachten dusdanig ernstig of complex dat u door uw huisarts of specialist wordt verwezen naar een revalidatiearts voor een zogenaamde medisch specialistische revalidatiebehandeling (MSR). MSR kenmerkt zich door de teambehandeling die onder leiding van de revalidatiearts wordt uitgevoerd.

Tijdens de intake wordt in een gezamenlijk gesprek met u en de revalidatiearts bepaald of poliklinische revalidatie gewenst is en welke behandelaars het beste bij het behandeltraject betrokken kunnen worden. Dit team van specialisten werkt samen met u aan uw persoonlijk behandelprogramma, dat alle facetten bevat die u nodig heeft om te leren omgaan met uw klachten en uw zelfredzaamheid te vergroten.

Xpert Handtherapie werkt hiervoor samen met Xpert Clinics Revalidatie. Op een zestal van onze locaties kunt u voor deze zorg terecht.

Meer over Xpert Clinics Revalidatie

Kwaliteit

Kwaliteit van zorg staat centraal bij Xpert Handtherapie. Maar wat betekent dit in de praktijk? Waardoor heeft u de garantie dat er topkwaliteit geleverd wordt zowel voor, tijdens als na een behandeling? Bij Xpert Handtherapie gaan we heel bewust met het begrip kwaliteit om.

Lees meer over ons kwaliteitbeleid

Vergoeding

Heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling, en onze afspraken met zorgverzekeraars?

Alle informatie over vergoedingen

Klachten & Feedback

Als u bij ons onder behandeling bent of bent geweest, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat uw behandelaar al het mogelijke doet u de hulp te bieden die u nodig heeft. Goed onderling contact is daarbij heel belangrijk. Gelukkig zijn de meeste patiënten tevreden over de behandeling die zij krijgen. Toch kan er wel eens iets mis gaan. Bent u ontevreden over bepaalde zaken of heeft u een klacht?

Meer over onze klachtenregeling

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak