Zo helpen we u

Met 29 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Stap 1: Maak een afspraak

Geen verwijzing noodzakelijk

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar ons informatiecentrum 088-7785206
Een verwijzing van huisarts of medisch specialist is niet noodzakelijk. In overleg met u wordt er een afspraak ingepland op de vestiging van uw keuze. In de meeste gevallen is het mogelijk om een afspraak binnen 2 dagen in te plannen.
U kunt ook uw gegevens achterlaten op onze contactpagina. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak in te plannen wanneer het u uitkomt. 
Bij het inplannen van een afspraak is het handig onderstaande gegevens bij de hand te houden:

  • Uw BSN-nummer
  • Uw verzekeraar en polisnummer
  • De naam van uw huisarts of verwijzend specialist
Stap 2: Intakegesprek met handtherapeut

Duidelijkheid vanaf de eerste afspraak

Tijdens de intake wordt de uitgangssituatie voor de behandeling bepaald. Er wordt beoordeeld welke oorzaken aan uw probleem ten grondslag liggen en welke behandeling het best past bij uw situatie. U wordt onderzocht door zowel een fysio- als een ergotherapeut. Zij voeren een gesprek met u, doen een onderzoek, voeren metingen uit en leggen de gegevens vast in het medisch dossier. Vervolgens bespreken zij het behandelplan met u, starten zo mogelijk aansluitend direct de behandeling op en plannen de therapiesessies voor de eerste weken met u in. Op die manier gaan we goed van start!

Behandelkamers
Onze vestigingen hebben allen individuele behandelkamers. U zult ook behandeld worden in gemeenschappelijke (oefen)ruimtes, waar u bijvoorbeeld ondersteund wordt met training. Uw therapeut houdt uiteraard rekening met uw privacy tijdens de behandeling. Als u desondanks de voorkeur heeft om in een individuele ruimte behandeld te worden, geef dat dan aan bij uw behandelaar. We zullen hier rekening mee houden bij het plannen van uw verdere afspraken. 

Het is voor al onze patiënten mogelijk om gebruik te maken van MijnZorgApp. Via deze app kunt u eenvoudig uw afspraken inzien, uw huiswerkoefeningen inzien, ontvangt u automatisch afspraakherinneringen en kunt u beeldbellen met uw therapeut. 

Stap 3: Behandeling

Fasen van uw behandeling

Behandelfase 1 (week 1 tot en met week 6) 

De eerste behandelfase is vaak de meest bepalende voor het uiteindelijke herstel. Daarom gaan we intensief met u aan de slag met gemiddeld twee tot drie therapiesessies per week. De behandeling staat in het teken van het verminderen van pijn en ongemak, het voorkomen van complicaties en het geleidelijk aan opbouwen van de beweeglijkheid en kracht. De fysio- en ergotherapeut benutten hier elk hun eigen expertise en stemmen die op elkaar af. Spalktherapie, houdings- en bewegingsadviezen, oefentherapie en adviezen t.a.v. dagelijkse handelingen, werk, hobby’s en sport staan in deze fase centraal. Na een operatie verzorgen wij de wond, verwijderen de hechtingen en behandelen het litteken.

Tussentijdse evaluatie (na ongeveer 6 weken)

Na de eerste behandelfase vindt een evaluatie van uw herstel plaats aan de hand van de bij de intake gestelde doelen. We stellen nieuwe doelen met u op en stemmen daar het volgende deel van uw behandeltraject op af. Als de behandeldoelen inmiddels zijn bereikt sluiten we de behandeling vanzelfsprekend af.

Behandelfase 2 (tot 13 weken na start)

In deze fase pakken we door richting een optimale functie. De basis hiervoor is gelegd in de eerste behandelfase. De behandelvormen worden aangepast en de intensiteit van de oefeningen neemt toe. De beweeglijkheid en de kracht worden verder opgebouwd. De therapiesessies richten zich steeds meer op het functionele gebruik voor dagelijkse handelingen, werk, hobby’s en sport. Het aantal therapiesessies kan meestal verminderd worden naar één tot twee  per week.

Eindevaluatie (op ongeveer 13 weken)

Na de tweede behandelfase vindt een eindevaluatie plaats. Meestal is de meest optimale situatie nu bereikt en zijn uw behandeldoelen behaald, maar soms ook niet. In dat geval kan het zinvol zijn om het behandeltraject voort te zetten en extra therapiesessies in te plannen die nodig zijn voor een zo optimaal mogelijk eindresultaat.

Vragenlijsten 

Tijdens uw behandeltraject beantwoordt u meerdere vragenlijsten. U bespreekt de antwoorden met uw behandelaar(s). Soms doen we daarnaast ook nog metingen voor de beweging en kracht van uw hand. Dankzij het invullen van de vragenlijsten en het uitvoeren van metingen kunnen we uw behandeling monitoren en zo nodig bijsturen. Zo krijgt u altijd de best mogelijk zorg en begeleiding.
De data die de vragenlijsten en eventuele metingen opleveren, gebruiken we (anoniem) ook voor wetenschappelijk onderzoek. Zo blijven we onze behandelingen verbeteren - voor u én de patiënten na u.

Meer informatie over de vragenlijsten vindt u hier

Stap 4: Nazorg

Zorg na uw behandeling

Na uw behandeling laten we u niet zomaar aan uw lot over. Na de laatste behandeling is het traject weliswaar formeel afgerond maar we weten uit ervaring dat u het oefenen vaak nog korte of langere tijd moet blijven volhouden. We zullen u daar op gezette tijden via onze app aan herinneren en ook vragen hoe het met u gaat. Mocht u in deze fase vragen hebben of zich zorgen maken, neemt u dan alstublieft altijd contact met ons op.
 

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak