Aandoeningen

Triggerfinger of triggerduim

Informatie over de behandeling

De triggerfinger, ook wel tenosynovitis stenosans of hokkende vinger genoemd, is een aandoening die veel voorkomt. U heeft een triggerfinger als de vinger alleen met moeite gebogen en/of gestrekt kan worden. Vaak gaat dat gepaard met een schokje of knapje. Soms zit er een pijnlijke verdikking in de handpalm of aan de duimbasis.

In het eerste stadium, waarbij de vinger of duim nog maar heel licht blijft haken, helpt een specifiek spalkje, aangevuld met ultrageluidbehandeling en specifieke oefeningen soms om de ontsteking te laten afnemen en de functie te herstellen. Bij een vinger of duim die een duidelijke knap vertoont tijdens buigen en strekken kan een ontstekingsremmende injectie u binnen enkele dagen tot weken van de klachten afhelpen. Lukt dat niet, dan kan het bandje van de peesschede operatief doorgesneden worden.

Handtherapie

Na een ingreep krijgt u een verband dat u na drie dagen mag verwijderen. In de tussentijd kunt u de hand gebruiken voor zover het gaat. Zo snel mogelijk in de eerste week na de operatie krijgt u van de fysiotherapeut oefeninstructies om de buigpezen door het operatiegebied te laten bewegen. Zo proberen we verklevingen zoveel mogelijk te voorkomen. Als de hechtingen zijn verwijderd, wordt begonnen met littekenmassage. Bij een ongecompliceerd verloop duurt de behandeling gemiddeld vier tot zes weken. In sommige gevallen wordt alleen voor handtherapie verwezen als op de eerste controle bij de chirurg (over het algemeen na ongeveer twee weken) blijkt dat uw hand zich niet goed herstelt.

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak