Aandoeningen

Gebroken pols

Informatie over de behandeling

De pols wordt gevormd door de uiteinden van het spaakbeen (radius) en de ellepijp (ulna), samen met de handwortelbeentjes. Bij een gebroken pols gaat het in driekwart van de gevallen om een breuk van het spaakbeen en/of de ellepijp.

Afhankelijk van de breuk zijn er verschillende opties. In sommige gevallen wordt de pols opnieuw gezet, waarna een gipsspalk wordt aangebracht. Het gips moet vier tot vijf weken blijven zitten.

Soms is het nodig te opereren en de pols met pennetjes of platen en schroeven te herstellen. Het doel van deze operatie is om de pols oefenstabiel te maken, zodat u snel kunt starten met handtherapie.

Handtherapie bij een gebroken pols

U hoort van uw chirurg of handtherapeut wanneer u mag starten met oefenen. De breuk moet immers voldoende vastgegroeid zijn of door een operatie voldoende gestabiliseerd zijn.

Onder leiding van onze ervaren fysiotherapeut oefent u om de vingers, hand en pols weer goed beweeglijk te maken, om verklevingen te voorkomen en eventuele littekens te versoepelen. In een later stadium, als de breuken voldoende zijn geheeld, wordt de kracht van de hand en pols weer opgebouwd. Samen met uw therapeut probeert u de functie optimaal te herstellen. Daarnaast zal de ergotherapeut in de meeste gevallen een afneembare spalk aanmeten om de pols tijdelijk te ondersteunen of te beschermen. Afhankelijk van de ernst van de breuk(en) kan de revalidatie wel zes tot twaalf maanden duren.

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Ervaringen

Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak