Informatie over de behandeling

Reuma is een ziekte die gewrichten en pezen aantast. Die aantasting varieert enorm tussen patiënten en ook zijn niet alle gewrichten en pezen even ernstig aangedaan. Momenteel is behandeling met medicijnen het belangrijkste om schade aan pezen en gewrichten zoveel mogelijk te voorkomen. Verder kunnen gewrichten en pezen worden schoongemaakt om de levensduur ervan te verlengen. Eventueel kunnen gewrichten worden vervangen of vastgezet.

Voor het inventariseren, het behandelen, het nabehandelen en het begeleiden van patiënten met reuma is het absoluut essentieel dat alle behandelaars (reumatoloog, handchirurg en handtherapeut) nauw samenwerken.

Handtherapie

Bij reuma is het essentieel dat goed wordt geëvalueerd welke beperkingen u heeft en welke functies met name belangrijk zijn in uw dagelijks leven. Dit wordt uitgebreid onderzocht door onze fysio- en ergotherapeuten. Hierna kunnen wij samen met u bepalen hoe wij u het beste kunnen helpen.

Wordt u geopereerd, dan is het goed om te weten dat het herstel meestal trager verloopt dan gemiddeld, doordat de genezing en de afweer verminderd zijn. Er volgt daarom altijd een intensieve begeleiding door onze handtherapeuten. Zij zorgen ervoor dat gewrichten zo soepel mogelijk blijven en pezen zo goed mogelijk blijven glijden. Daarnaast maken zij allerlei spalken om de functie zo goed mogelijk te ondersteunen.

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak