Informatie over de behandeling

Tussen twee botjes van de pols, het maanvormig bot (lunatum) en het scheepsvormig bot (scaphoid), bevindt zich een belangrijke stabiliserende band voor de pols. Deze band wordt het scapholunaire ligament (SL) genoemd. Wanneer deze verbinding scheurt, spreken we van een SL laesie. De polsbotjes gaan hierdoor abnormaal bewegen. Het scheepsvormig botje kantelt naar voren en het maanvormig botje kantelt achterover. De twee botjes bewegen ook uit elkaar. Deze abnormale beweging zorgt voor versnelde slijtage van de pols, die binnen enkele jaren kan optreden. Het is dus belangrijk om snel de juiste diagnose te stellen en de gescheurde band snel te repareren of te reconstrueren.

Als direct na de val blijkt dat de band is gescheurd, kan deze soms nog direct gehecht worden. Al na enkele weken is het meestal niet mogelijk om de band nog aan elkaar te hechten. Dan kan alleen een reconstructie plaatsvinden met behulp van een buigpees van de pols (brunelli plastiek).

Wanneer het gewrichtskraakbeen is beschadigd, kan de eerste rij handwortelbeentjes worden verwijderd (proximale rij carpectomie) of de pols geheel of gedeeltelijk worden vastgezet (polsarthrodese).

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Ervaringen

Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak