Informatie over de behandeling

SNAC (Scaphoid Nonunion Advanced Collaps) en SLAC (Scapholunate Advanced Collaps) zijn twee aandoeningen die zorgen voor slijtage aan de duimzijde van de pols. Zo’n slijtage geeft pijnklachten in de pols en staat goed functioneren in de weg. Bij SLAC wordt de slijtage veroorzaakt door een gescheurde band die nooit is hersteld, waardoor verschillende handbotjes abnormaal zijn gaan bewegen (SL laesie). Bij SNAC is een langdurig bestaande breuk in het scheepsvormig botje de oorzaak van de klachten.

Voor een SNAC/SLAC pols zijn er verschillende behandelmogelijkheden. De pols kan gedeeltelijk worden vastgezet door vier botjes van de handwortel te verbinden met behulp van een ronde plaat, titanium nietjes of pennen, zodat deze botjes aan elkaar groeien (LCTH-fusie). Ook kan de eerste rij handwortelbeentjes worden verwijderd (proximale rij carpectomie), de pols kan geheel worden vastgezet (polsarthrodese) of het polsgewricht kan worden vervangen (polsprothese).

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak