Aandoeningen

Ziekte van Dupuytren

Informatie over de behandeling

De ziekte van Dupuytren (ook wel Morbus Dupuytren of koetsiershand genoemd) is een aandoening die leidt tot kromstand van de vingers. Bij deze ziekte ontstaan door vermeerdering van bindweefsel onder de huid strengen en knobbels. Deze strengen kunnen in de hele handpalm en in alle vingers voorkomen. De strengen kunnen samentrekken waardoor vingers krom gaan staan en niet meer goed zijn te strekken.

De strengen kunnen onder lokale verdoving worden doorgesneden of operatief worden verwijderd.

Handtherapie

De nabehandeling zal in bijna alle gevallen door de handtherapeut worden begeleid. Na de operatie wordt er door de ergotherapeut een (nacht)spalk gemaakt die ervoor zorgt dat de vingers goed gestrekt blijven. De fysiotherapeut oefent samen met u om de vingers en de littekens weer soepel te krijgen, verklevingen te voorkomen en hernieuwde kromstand tegen te gaan. In een later stadium oefent u met de fysiotherapeut om de kracht en vaardigheid van uw hand te optimaliseren.

De spalk moet in de meeste gevallen ’s nachts langdurig, soms tot wel zes maanden na de operatie, gedragen worden om hernieuwde kromstand te voorkomen.

De totale handtherapeutische behandeling varieert gemiddeld van drie tot zes maanden en is vooral in de eerste zes weken intensief.

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Ervaringen

Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak