Dag van de ergotherapie

Dag van de ergotherapie

Vandaag, 27 oktober, is het de dag van de ergotherapie! Binnen ons bedrijf zijn wij trots op de ontwikkeling van de ergotherapeuten de afgelopen jaren. Samen met de fysiotherapeuten vormen zij een sterk team voor de behandeling van onze patiënten. Op een aantal vestigingen is dit multidisciplinaire team zelfs nog groter vanwege de 2e lijn en samenwerking met psycholoog, maatschappelijk werker en revalidatiearts. 

Het vak ergotherapie bestaat al sinds de Franse evolutie. De oorsprong vindt plaats in de psychiatrie; werk werd destijds als behandeling voorgeschreven. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het vak zich pas echt goed gaan doorontwikkelen en wordt er steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van ergotherapie. 

Ergotherapie is gericht op het mogelijk maken van het handelen, zodat participatie gerealiseerd wordt ten behoeve van gezondheid en welzijn. Dit wordt bereikt door de mogelijkheden van personen, organisaties of populaties met betrekking tot het handelen te benutten en te vergroten, dan wel door de omgeving aan te passen en/of te gebruiken. Voor ons vak Handtherapie houdt dit in dat patiënten begeleid worden in hun dagelijkse activiteiten. Of hier nou een spalk voor nodig is of een ander hulpmiddel, we willen dat patiënten zo lang mogelijk dingen pijnvrij kunnen blijven uitvoeren. 

De ergotherapeut kijkt samen met de patiënt naar het dagelijks handelen. Soms is een andere manier aanleren of een hulpmiddel nodig om de activiteit alsnog te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan dagelijkse dingen als: aardappels schillen, schoenveters strikken, knippen en schrijven. Maar eigenlijk aan alles wat u op een dag moet doen. Ook kunnen wij meedenken over een juiste inrichting van uw werkplek. 

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op. 

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak