De dag van de fotografie!

De dag van de fotografie!

Vandaag, 19 augustus, is het de dag van de fotografie. Speciaal voor deze dag willen we deze kunstzinnige foto delen die gemaakt is in onze praktijk. U ziet hier een hand, maar wat u niet ziet is de gehele keten die hierachter zit. We hebben namelijk de hele keten nodig om goed te kunnen bewegen.

De passie van onze therapeuten gaat verder dan alleen het behandelen van patiënten. De anatomie, beweging en het aanpassingsvermogen van het lichaam is groot. We willen steeds meer weten over het lichaam en hoe het beweegt. Maar ook welke nieuwe operatietechnieken en behandelmogelijkheden er zijn. Een foto van een hand is daarom voor ons ook een vorm van kunst, een belangrijke schakel van het lichaam!

Onze handen hebben we bij zoveel dingen nodig en daarnaast hebben we ook te maken met de rest van de bewegingsketen van de arm; als alles werkt in de gehele keten dan is dit natuurlijk fijn. Maar wanneer er een blessure optreedt of wanneer er na een operatie een beperking optreedt, dan moeten we vaak weer hard werken om de gehele keten van spieren, gewrichten en het bewegen weer goed te krijgen. Soms is een compensatietechniek een logische reactie van het lichaam om de beweging in de keten op te vangen, maar uiteindelijk willen we ook weer zonder compensatie kunnen bewegen.

Als therapeuten zijn we continu aan het kijken naar de bewegingen van een gewricht en de hele keten. We zien regelmatig na operaties dat patiënten door het gebruik van een sling ook schouder- of nekklachten ontwikkelen. Vingers worden snel stijf na een gipsperiode van de pols. En we zien klachten ontstaan door het gebruik van smartphones en computers. Bij alle klachten moeten we kijken in de hele keten; waar zit de oorzaak en welke invloed heeft dit op de rest van de keten van bewegen? We kijken naar de beperkingen in dagelijkse activiteiten als 1 schakel in de keten niet meer goed meewerkt, en zoeken samen met de patiënt naar een oplossing om toch deze beweging of handeling te kunnen uitvoeren. De samenwerking tussen ergotherapeut en fysiotherapeut is hierin voor ons erg belangrijk.

Ervaart u ook elders klachten na een hand-pols operatie of aandoening, en wilt u hier meer over weten? Vraag het uw therapeut!

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06 Plan een intake