De handtherapeut helpt! Ook bij klachten aan elleboog en schouder

De handtherapeut helpt! Ook bij klachten aan elleboog en schouder

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, houdt de handtherapeut zich niet alleen met de hand en pols bezig, maar behoort de gehele arm tot zijn werkgebied. Ook met elleboog- en schouderklachten bent u bij onze therapeuten dus aan het juiste adres.

Rond de elleboog en de schouder kennen we veel peesirritaties, die vaak ontstaan ten gevolge van overbelasting. Al snel kan deze irritatie leiden tot pijnklachten en verminderd functioneren bij een scala aan activiteiten. Onze therapeuten hebben de kennis en ervaring om aandoeningen als tenniselleboog, golferselleboog en schouderproblematiek zoals peesontstekingen en inklemming van pezen bij het heffen van de arm, goed te behandelen. Een combinatie van (gedoseerde) rust, lokale behandeling en specifieke oefeningen leidt over het algemeen tot snelle verbetering. Therapie op de behandellocatie wordt ondersteund met online-oefeningen zodat u ook thuis de juiste oefeningen uitvoert. Met deskundige begeleiding is de kans groot dat u uw dagelijkse activiteiten, werk, hobby’s en sport weer naar tevredenheid kunt uitvoeren.

Indien de behandeling tot onvoldoende verbetering leidt, dan kunnen wij u, uiteraard in overleg met uw huisarts, snel doorverwijzen. Wij werken intensief samen met diverse medisch specialisten in uw regio. Bovendien werken we voor elleboog- en schouderproblematiek intensief samen met de orthopeden van Xpert Clinics  Orthopedie en de handchirurgen van Xpert Clinics handpols. Mocht er na aanvullend onderzoek aanleiding zijn voor een chirurgische behandeling, dan bent u ook daarna bij onze therapeuten aan het juiste adres. 

Wanneer u klachten van uw elleboog of schouder heeft, aarzel dan niet om een afspraak te maken. Uiteraard kunt u ook met alle andere hand-, pols- en armklachten bij ons terecht. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06 Plan een intake