Een klimblessure; wat nu?

Een klimblessure; wat nu?

De klim- en bouldersport is steeds populairder aan het worden. Het is een intensieve sport waarbij kracht vanuit het gehele lichaam nodig is. Het lichaam wordt intensief gebruikt, wat soms kan leiden tot blessures. Denk hierbij aan vinger-, elleboog- en schouderblessures.  Klimster en fysiotherapeute Sabrina Laney vertelt graag meer over de klimblessures. 

Meestvoorkomende klimblessures

De meestvoorkomende klimblessures zijn overbelastingklachten van de pezen en/of spieren van de onderarm en schouder, blessures aan de vingers (denk hierbij aan een scheurtje of ruptuur van het ringbandje of een scheurtje in het kapsel van je vinger) en (sub)luxatie van schouders. 

De bovenstaande blessures kan je oplopen doordat je bijvoorbeeld van een randje valt, een verkeerde belasting op de greep hebt, een verkeerde trainingsbelasting, maar het kan ook komen doordat je ongelukkig uit de route valt. Bij veel blessures is absolute rust tussen de 2 en 4 weken nodig, afhankelijk van de aandoening. Daarna is het van belang om middels een goede opbouw de belastbaarheid te trainen. Bouw je te snel op, dan heb je kans dat de blessure snel terugkomt of maar niet over wil gaan. 

Behandelmogelijkheden

Bij Xpert Handtherapie zijn we gespecialiseerd in hand-, pols-, elleboog- en schouderklachten. We  kunnen samen kijken waar de klachten vandaan komen en al dan niet therapie opstarten of adviezen meegeven. Aanvullend kunnen we ook een echo maken bij vingerblessures om de oorzaak van de klachten te verduidelijken. 

We hebben een samenwerkingsverband met zowel boulderhal Impact in Almere, Cube Bouldergym in Enschede. 

Heb je en klimblessure opgelopen of wil je meer weten over de klimsport? Neem gerust contact op met onze vestigingen.  

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak