Een skiduim behandelen in vier simpele stappen

Een skiduim behandelen in vier simpele stappen

Het skiseizoen is in volle gang. En dat is ook te merken bij onze hand- en polsspecialisten die in deze periode veel mensen zien met een zogenaamde skiduim. Maar wat is zo’n skiduim precies? En nog belangrijker, hoe komt u zo snel mogelijk van de klachten af als u er last van heeft. In dit artikel geven we meer toelichting over het behandelproces bij een skiduim. Een algemene toelichting weliswaar, want elke skiduim behandelen wij op basis van een persoonlijk behandelplan, dat is afgestemd op uw unieke situatie en symptomen.

Laten we beginnen met een korte introductie van de skiduim, een klacht die helaas aan populariteit groeit. Zoals de naam al vermoed is de skiduim een klacht die door een val tijdens het skiën ontstaat. Het vallen met een skistok in de hand zorgt dat de duim te ver opzij klapt. Hierdoor kan de gewrichtsband verslappen, verreken of zelfs scheuren. Het gevolg? Een opgezwollen, pijnlijke duim en verlies van kracht. Herkenbaar voor u? Maak dan een afspraak in een van onze vestigingen. 

Het behandelproces

Bij Xpert Handtherapie behandelen we uw skiduim xtra snel en vakkundig. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met ons informatiecentrum. In overleg met u wordt er een afspraak ingepland op de vestiging van uw keuze. In de meeste gevallen is het mogelijk om een afspraak binnen 2 dagen in te plannen. Het behandelproces bestaat uit vier stappen die samen zorgen voor een optimaal herstel.

1.    Een afspraak maken
Heeft u de symptomen van een skiduim, blijf er dan niet te lang mee lopen. Maak een afspraak voor een intake gesprek bij een vestiging in uw regio. Voor het maken van een afspraak bij Xpert Handtherapie is een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist niet noodzakelijk

2.    Intakegesprek met handtherapeut
Tijdens de intake wordt de uitgangssituatie voor de behandeling bepaald. Er wordt beoordeeld welke oorzaken aan uw probleem ten grondslag liggen en welke behandeling het best past bij uw situatie. U wordt onderzocht door zowel een fysio- als een ergotherapeut. Zij voeren een gesprek met u, doen een onderzoek, voeren metingen uit en leggen de gegevens vast in het medisch dossier. Vervolgens bespreken zij het behandelplan met u, starten zo mogelijk aansluitend direct de behandeling op en plannen de therapiesessies voor de eerste weken met u in. Op die manier gaan we goed van start!

3.    Behandeling
De behandeling start zo snel mogelijk. Heeft u een verrekte of slechts gedeeltelijk gescheurde gewrichtsband van uw duim? Dan heeft u waarschijnlijk geen operatie nodig. U krijgt een spalk voor uw hand en duimbasis zodat onnodige spanning wordt voorkomen en de band kan herstellen. Bij losse botfragmenten of een volledig gescheurde gewrichtsband moet u worden geopereerd. Op basis van uw persoonlijke situatie legt de specialist u uit welke behandeling het meest geschikt is voor u.

4.    Herstel
Om de kracht en bewegingsvrijheid maximaal te herstellen begeleiden wij met handtherapie uw herstel. Dit is een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie om uw hand weer soepel en sterk te maken.
Dankzij de specifieke kennis van onze handtherapeuten krijgt u een optimale begeleiding, is uw hersteltijd zo kort mogelijk en het eindresultaat zo goed mogelijk.

Blijf niet langer wachten met klachten

Heeft u een skiduim of een andere hand- of polsklacht? Wacht dan niet onnodig lang met behandeling om meer schade te voorkomen. Maak een afspraak via ons informatiecentrum.

Contact opnemen

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak