Hoe u de winterpijn van artrose in de handen kunt verminderen

Hoe u de winterpijn van artrose in de handen kunt verminderen

Artrose is een aandoening waarbij de gewrichten in uw handen beschadigd raken door slijtage. Het kan pijn veroorzaken en uw handen stijf maken. Veel mensen met artrose merken dat de pijn erger wordt in de winter. Dit komt omdat koud weer de bloedvaten in uw gewrichten kan samentrekken, waardoor er minder bloed en zuurstof naartoe gaat. Dit kan leiden tot extra pijn en stijfheid.

Tips voor een betere kwaliteit van leven

Het is van belang om te onthouden dat artrose een chronische aandoening is en dat er geen genezing is, maar met onderstaande adviezen en een behandeling bij Xpert Handtherapie kunt u de symptomen verminderen en uw kwaliteit van leven verbeteren.

1.    Doe regelmatig oefeningen om uw handen en vingers soepel te houden. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en uw bewegingen te verbeteren.

2.    Gebruik handwarmers of wegwerpwarmtekussens om uw handen warm te houden in koud weer.

3.    Probeer stress op uw handen te verminderen door bijvoorbeeld een goede houding aan te nemen tijdens de dagelijkse activiteiten, zoals het werken met uw handen, sporten of het huishouden.

4.    Overweeg fysiotherapie of handtherapie om uw bewegingen en kracht te verbeteren. Ook bij Xpert Handtherapie kunnen we artrose niet genezen door nieuw kraakbeen aan te maken. Wel kunnen samen ervoor zorgen dat u minder last heeft van uw artrose. Onze eigen gespecialiseerde handtherapeuten weten exact hoe ze u kunnen helpen.

5.    Ook een operatie kan helpen om uw pijn te verminderen. Er zijn diverse mogelijkheden bij Xpert Clinics. Soms vervangen we het gewricht voor een kunstgewricht, een andere keer verwijderen we het gewricht en vervangen we het voor een pees. Een enkele keer is het gewricht vastzetten de beste optie.

Een behandeling kiezen we samen

Elk mens is uniek. Daarom luisteren we eerst naar uw persoonlijke verhaal, uw specifieke klacht en uw eigen wensen voor behandeling. Samen overleggen we wat het beste zorgtraject is voor uw situatie. Deze persoonlijke aandacht is wat ons onderscheidt van andere zorgverleners. We begrijpen uw situatie en zetten een stapje xtra om u snel, effectief en menswaardig te behandelen.

Vragen of afspraak maken

Heeft u vragen over artrose in uw handen of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. Een verwijsbrief is niet noodzakelijk. 

Neem contact op

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak