Last van onverklaarbare of aanhoudende polsklachten?

Last van onverklaarbare of aanhoudende polsklachten?

Heeft u pijn gekregen aan uw pols zonder dat u een oorzaak weet? Komt de pijn telkens terug na een rustperiode? Wordt de pijn en hinder steeds een beetje erger? Kan uw huisarts geen diagnose stellen, of bent u zelfs al een keer onder behandeling geweest voor uw pols, maar blijft de pijn aanhouden? Dan is het verstandig om snel een specialist naar uw pols te laten kijken. Want deze ‘onverklaarbare’ polsproblemen zijn wel degelijk te verklaren.

Uw handen en polsen bestaan uit vele botjes en kraakbeen die onder andere met elkaar verbonden is via bindweefselbanden, zogeheten ligamenten. De complexiteit van al deze lichaamsdelen en verbindingen zorgt ervoor dat niet elke klacht eenvoudig te herkennen is. Ermee rond blijven lopen is echter zeer onverstandig vanwege het risico dat de schade aan uw pols steeds erger wordt, en daardoor lastiger te behandelen. Bij Xpert Handtherapie zijn we xtra gespecialiseerd in handen en polsen en behandelen we dit soort klachten regelmatig. We lichten twee veelvoorkomende aandoeningen hier voor u uit.

TFCC

Het Triangulaire Fibrocartilage Complex, afgekort TFCC, bevindt zich aan de pinkzijde van de pols en wordt ook wel de meniscus van de pols genoemd. Na een val of door slijtage kan het TFCC beschadigd raken. Dit leidt vaak tot pijnklachten, instabiliteit, verlies aan grijpkracht en minder bewegingsvrijheid. Afhankelijk van de specifieke situatie en klacht behandelen wij deze aandoening met injecties, therapie een kijkoperatie of een operatie waarbij we het TFCC opnieuw hechten en herstellen. 

SL Laesie

Een belangrijke band voor de pols is het scapholunaire ligament (SL) dat twee botjes met elkaar verbindt. Als deze band scheurt, noemen we dat een SL laesie. Het gevolg van deze scheur is niet alleen een pijnlijke pols, maar ook botjes die niet meer goed verbonden zijn abnormaal bewegen en zelfs uit elkaar bewegen. Dit leidt tot snellere slijtage van uw pols. Het is daarom belangrijk om deze gescheurde band snel en goed te behandelen, repareren of reconstrueren. Dit gebeurt vaak middels een operatie. Afhankelijk van uw specifieke situatie is dat bijvoorbeeld een Brunelli plastiek of Proximale rij Carpectomie.

Wacht niet onnodig lang met uw polsklachten

Bij aanhoudende en moeilijk te verklaren polsklachten is snelle behandeling door een polsspecialist sterk aan te raden. U kunt vaak al binnen een aantal werkdagen bij de Xpert Handtherapie vestiging in uw nabijheid terecht. Maak eenvoudig een afspraak via ons informatiecentrum. Een verwijsbrief is niet noodzakelijk. 

Neem contact op

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak