Patiëntervaring

Patiëntervaring

Onlangs heeft ergotherapeut Marieke Oonk samen met collega fysiotherapeut Renee Deelstra een jonge vrouw behandeld. Ze vertelt er graag meer over.

De patiënt kwam bij ons in behandeling nadat zij tijdens het sporten volair plaatletsel, oftewel een (gedeeltelijk) gescheurd bandje in de vinger, had opgelopen. Daarbij had ze mogelijk zenuwklachten gekregen. Nu kon ze haar lievelingssport volleybal niet meer uitvoeren en daar baalde ze erg van.

We zijn gestart met een spalkje en buddybandje. Ook zijn we, zo snel als dat kon, gestart met toewerken naar het doel om weer te kunnen volleyballen.

We zijn gedoseerd gaan opbouwen in het spelen van volleybal. Dit maakte de therapie erg leuk en wederkerig. Zij gaf ons volleybaltraining en wij gaven haar adviezen over de inzet van haar hand en arm. Daarnaast hebben we getracht het vertrouwen in haar hand en arm weer terug te winnen. Dit is ons gelukt door de focus van de pijn af te halen, te kijken naar mogelijkheden en hierin op te bouwen.

Er is een volleybal door onze plafondplaten gegaan en ik ben een paar blauwe plekken verder, maar dat was het allemaal waard. Inmiddels speelt ze weer volledig mee met de training en wedstrijden van haar volleybalteam. Ze heeft het super gedaan, daar mag ze trots op zijn!

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak