Pulse database

Pulse database

Binnen Xpert Handtherapie krijgen we vaak de vraag van patiënten waarom ze zoveel vragenlijsten moeten invullen voorafgaand aan een behandeling, maar ook tussentijds en na een aantal maanden. Met veel enthousiasme leg ik ze dan uit waarom wij deze gegevens anoniem verzamelen en wat wij hier allemaal mee kunnen doen. TEKST: Renske de Jongh

Pulse is een online meetsysteem waarin we informatie verzamelen over onze patiënten. Binnen Pulse worden deze gegevens verzameld in de vorm van meettrajecten, waarbij er op vaste momenten vragenlijsten naar patiënten worden gestuurd en metingen open staan voor de therapeut.
Via het Pulse Dashboard kunnen zowel de therapeuten als de patiënten zelf direct de gegevens inzien en deze informatie gebruiken gedurende de behandeling en evaluatiemomenten. Specifieke behandeldoelen kunnen worden opgesteld met behulp van deze metingen en vragenlijsten. Het interessante hiervan is dat patiënten hun eigen voortgang kunnen zien en indien gewenst kan de therapeut dit ook vergelijken met gemiddelde uitkomsten van alle patiënten met dezelfde behandeling binnen onze organisatie. Dit kan meer inzicht geven in het herstel en het verwachtingspatroon van de patiënt. Veel patiënten geven aan dat ze het motiverend vinden om te zien hoe ze in de tijd herstellen en hoe goed bijvoorbeeld de mobiliteit of kracht is toegenomen.

Al onze behandelrichtlijnen en protocollen zijn samengesteld met behulp van deze onderzoeksgegevens, door deze gegevens regelmatig te analyseren kunnen we de behandelingen continu blijven verbeteren. Een multidisciplinair team van onderzoekers, clinici en datawetenschappers is erop gericht onze gegevens zo te analyseren dat ze inzichten opleveren die de kwaliteit van de zorg kunnen verbeteren (https://www.handwriststudygroup.org/).

Heeft u vragen over uw persoonlijke dashboard? Vraag het uw therapeut bij de eerstvolgende behandeling!
 
Bent u als verwijzer benieuwd naar onze behandelprotocollen en werkwijze, neem dan ook gerust contact op.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06 Plan een intake