Good Practice Xpert Handtherapie: Netwerkconstructie revalidatiezorg en multidisciplinaire behandeling

Good Practice Xpert Handtherapie: Netwerkconstructie revalidatiezorg en multidisciplinaire behandeling

In oktober 21 verbonden wij, Xpert Handtherapie, onze eerstelijns zorg met de Medisch Specialistische Revalidatiezorg van Basalt. Met dit zorgconcept &Basalt braken we door de muren van afzonderlijke instellingen heen en creëerden we een expertise- en kenniscentrum waar we aantonen hoe we de meest efficiënte kwalitatief hoogwaardige poliklinische revalidatie kunnen bieden met een duurzaam karakter. Bij ‘&Basalt’ revalideert de patiënt onder de regie van een revalidatiearts die, zodra mogelijk, de behandeling uitzet bij een eerstelijnspartner. Door korte lijnen en kennisuitwisseling onderling kan snel en intensief gerevalideerd worden.

In de afgelopen maanden hebben we kunnen aantonen hoe we efficiënte kwalitatief hoogwaardige poliklinische behandeling kunnen bieden op het gebied van hand, pols en elleboogrevalidatie. Dat het concept werkt blijkt uit de erkenning die we vandaag kregen vanuit zorgverzekeraar Coöperatie VGZ. VGZ kwalificeerde de resultaten die we hebben geboekt op het gebied van hand-, pols-, en elleboogrevalidatie als een ‘Good Practice’. ‘Good Practices’ zijn door VGZ aangemerkte bewezen en succesvolle voorbeelden waarbij zorginstellingen samen toewerken naar betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten.

De ‘Good Practice’ betreft heel specifiek de samenwerking die we bij ‘&Basalt’ hebben tussen Xpert Handtherapie en Basalt. Door deze samenwerking hoeft een patiënt voor hand, pols en elleboogrevalidatie niet te revalideren in de tweede lijn (in het ziekenhuis of het revalidatiecentrum), maar kan de behandeling plaatsvinden in de eerste lijn door een samenwerking tussen fysiotherapeuten, ergotherapeuten en revalidatieartsen. De kwaliteit van zorg blijft behouden en de kosten nemen af.

  • Bekijk de Infographic 'Netwerkconstructie revalidatiezorg en multidisciplinaire behandeling in de 1e-lijn voor hand- en polspatiënten' hier.
  • Bekijk de volledige Good Practice 'Netwerkconstructie revalidatiezorg en multidisciplinaire behandeling in de 1e lijn voor hand- en polspatiënten' hier.
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak