Wanneer maken we een echo bij Xpert Handtherapie en wat houdt het in?

Wanneer maken we een echo bij Xpert Handtherapie en wat houdt het in?

Wat is echografie?

Echografie brengt lichaamsweefsel, waaronder pezen, spieren, botten, zenuwen, slijmbeurzen en banden in beeld. Dat maakt de behandeling geschikt voor het aanvullend onderzoeken van de oorzaak van uw pijnklachten. Op een groot deel van onze praktijken is echoapparatuur aanwezig. Onze therapeuten hebben aanvullende cursussen/opleidingen gedaan binnen de echografie, om de apparatuur goed te gebruiken en interpreteren. Echografie kan een mooie aanvulling bieden op het gebruikelijke lichamelijk onderzoek, maar is geen vervanging.

Hoe werkt het?

Echografie werkt met geluidsgolven/trillingen, die u zelf niet hoort. De geluidsgolven worden uitgezonden en ontvangen via een transducer die over de huid heen en weer wordt bewogen. Doordat de verschillende weefsels in het lichaam dit geluid absorberen en weerkaatsen, wordt het weefsel zichtbaar op zwart/wit scherm.

De therapeut maakt gebruik van een echokop met gel en beweegt over het gebied wat als pijnlijk wordt ervaren. De therapeut beoordeelt vervolgens de beelden op het scherm. Het echografisch onderzoek duurt maximaal 25 minuten, is pijnloos en volledig veilig. Onze therapeuten bespreken veelal meteen de uitslag voor het opstellen van een maatwerk behandelplan.

Wanneer kiezen we voor echografie?

Bij onderstaande klachten kan uw therapeut kiezen voor echografie:

  • Spier- en peesblessures;
  • Slijmbeursontstekingen;
  • Verrekkingen of scheuringen van gewrichtskapsel of banden;
  • Onderzoek naar cystes;
  • Tintelingen/dofheid in een specifiek zenuwgebied in de hand;
  • Bewegingsbeperking van gewrichten, door bijvoorbeeld littekenweefsel.

Wordt echografie vergoed?

Echografie is een integraal onderdeel van onze handtherapeutische behandeling. Dit kost u dus niets extra’s. De vergoeding is afhankelijk van waar en hoe u bent verzekerd. Controleer dit altijd zelf bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over echografie, bent u benieuwd welke locatie echografie biedt of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. Een verwijsbrief is niet noodzakelijk.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak