Wintersportblessures

Wintersportblessures

Wintersportblessures

De drukke wintersportweken zijn in volle gang. We kunnen eindelijk weer genieten in de bergen en lekker sportief bezig zijn. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Onlangs kwam er iemand op consult die op de wintersport is gevallen. Ter plekke was het al vrijwel meteen duidelijk dat het een gebroken pols betrof. En dat terwijl zijn partner net was hersteld van een soortgelijke polsbreuk; wat een pech! 

Handtherapie na wintersport

Na de wintersport zien wij altijd een golf van wintersportblessures. Van skiduimen en botbreuken tot aan verschillende blessures aan de vinger. Afhankelijk van de complexiteit en de locatie van de breuk wordt er gekozen voor gips of een operatie. Daarnaast ligt het aan de ernst van de breuk wanneer er gestart kan worden met handtherapie. De handtherapeut kan een inschatting geven van het te verwachten herstel en u hierin begeleiden. 

De therapie richt zich op de beweeglijkheid van de vingers, hand en pols. Maar ook op het voorkomen van verklevingen en het versoepelen van eventuele littekens. In een later stadium, als de breuken voldoende zijn geheeld, wordt de kracht van de hand en pols weer opgebouwd. Afhankelijk van de ernst van de breuk(en) kan het herstel soms wel zes tot twaalf maanden duren. 

Ook een polsbreuk of blessure opgelopen tijdens de wintersport? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. 

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak