Ervaring
De artrose van mevrouw Steinvoorte

De artrose van mevrouw Steinvoorte

“Dankzij de handtherapie merk ik een hele verbetering qua levenskwaliteit.”

Pijn door artrose

Mevrouw Steinvoorte: “Ik ben bij Xpert Handtherapie behandeld voor artrose aan mijn polsen en duimgewrichten. De artrose zit aan beide kanten en hoewel de foto’s vooral rechts slijtage laten zien, zijn de klachten links soms nog heftiger. Ik heb altijd met mijn handen gewerkt. Ik doe huishoudelijk werk buitenshuis, hou van tuinieren, breien en haken, ik speel viool en ik ben dol op fietsen. Daarbij zijn je handen dus heel belangrijk. Maar deze winter werd de pijn zo erg dat ik mijn eigen tanden niet meer kon poetsen. De huisarts stuurde me door naar de plastisch chirurg.

Het samenspel van de fysiotherapeut en de ergotherapeut werkt perfect

De arts adviseerde spalkjes aan te laten meten om erger te voorkomen en eventueel handtherapie. Hij stuurde me daarvoor door naar Xpert Handtherapie in Weert. Ik ben daar in totaal vier keer geweest. Vooral het samenspel van de fysiotherapeut en de ergotherapeut werkt perfect. Samen hebben we gezocht naar manieren om dingen op een andere manier te doen, zodat ik toch nog normaal kan leven. Want stoppen met dingen, dat kan ik echt nog niet.

Ik heb nu veel minder pijn

Ik heb nu twee spalkjes die ik draag bij zwaardere belasting of wanneer ik veel pijn heb. Daarnaast doe ik oefeningen om de spieren eromheen sterker te maken, zodat de hand belastbaarder is. Het neemt de artrose natuurlijk niet weg, maar de klachten zijn wel verminderd. Ik heb nu veel minder pijn. Tuinieren lukt weer, ook kan ik weer breien en viool spelen, maar niet te lang achter elkaar. Verder heb ik op aanraden van de ergotherapeut bestek met verdikkingen gekocht, een goede opener en andere handige hulpjes in huis. Die tips van de ergotherapeut maken veel verschil.

Heel goed geholpen

Ik ben heel goed geholpen. Iedereen was heel vriendelijk en lief en ik voelde me echt gehoord. Zo is fietsen bijvoorbeeld een grote hobby van me, maar als je handen ontzettend pijn doen gaat de lol eraf. De ergotherapeut heeft geadviseerd het stuur in een andere stand te zetten en me geleerd hoe ik het stuur beter kan vastpakken. Als ik ver moet, draag ik de spalkjes. Die tips werken heel goed. Dankzij de handtherapie merk ik een hele verbetering qua levenskwaliteit.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak