Ervaring
De duimbasisartrose van dhr. Hillebrand

De duimbasisartrose van dhr. Hillebrand

“Volg het advies van de handtherapeut op, dat is belangrijk!”

Dhr. Hillebrand (65): “Wat mij opviel bij Xpert Handtherapie was de heldere uitleg en de vriendelijkheid. Ik heb het ook tegen de therapeuten gezegd: als er meer mensen als jullie waren, dan zag de wereld er beter uit. De empathie die je voelt bij het binnenkomen maakt de drempel al een stuk lager. En je weet waar je aan toe bent, van het begin tot het eind.”

Duimbasisartrose
“Ik had artrose in beide handen. Twee jaar terug heb ik rechts een Burton-operatie gehad bij Xpert Clinics. Dr. Jeroen Smit heeft een stukje bot uit de duimbasis gehaald en een pees gebruikt als opvulling. Die operatie is 100% geslaagd. Daarna ben ik gelijk therapie gaan doen. Wat mij achteraf ontzettend geholpen heeft, is dat ik geluisterd heb naar mijn therapeuten. Het advies om vooral oefeningen te blijven doen, heeft geleid tot een perfect eindresultaat: mijn hand is 120% verbeterd ten opzichte van hoe het was, en helemaal zonder pijn.”

Conservatief behandeld
“Toen ik ook last kreeg van mijn linkerhand, dacht ik: we gaan weer de operatiekamer in. Deze keer trof ik dr. Akkie Ringburg, een prima arts ook. Hij zei: ik ben chirurg en doe niets liever dan opereren, maar ik ga eerst voor een conservatief beleid. Ik heb destijds rechts ook eerst een brace gehad, maar dat heeft toen niet genoeg geholpen. Maar de dokter zei: opereren kan altijd nog. Ik ben dus door verschillende handtherapeuten geholpen en ook deze keer heb ik goed geluisterd en trouw mijn oefeningen gedaan. En Na een week of tien was mijn linkerhand tiptop in orde.”

Belangrijk: volg de adviezen op
“Ik kreeg van verschillende handtherapeuten te horen dat mensen niet altijd hun adviezen opvolgen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om dat wél te doen. Ik heb steeds de wekker op mijn telefoon gezet om trouw alle oefeningen te doen en kijk: ik kan nu alles weer, zelfs een boormachine vasthouden. Je krijgt duidelijke uitleg van de handtherapeuten en ze geven allerlei attributen mee voor thuis. Het is zo belangrijk om die adviezen te volgen. Je hebt je handen immers honderdduizend keer per dag nodig. Ik heb het nu eigen gemaakt om steeds als ik achter mijn bureau zit even wat oefeningen te doen. En dat blijf ik ook doen. Want als ik het laat verslappen, heb je kans dat de klachten misschien terugkomen.”

Alles loopt soepel
“Ik werk zelf in de zorg en ik heb al een aantal mensen doorverwezen naar Xpert Clinics en voor therapie naar Xpert handtherapie. Als je last hebt van je hand of pols, ga dan naar een specialist. Ik ben in Breda geweest en daar loopt het soepel. Als je binnenkomt hoef je nooit lang te wachten. Ik heb het traject als heel positief ervaren. Niets dan lof.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak