Ervaring
De fractuur van hockeyster Lisa Post

De fractuur van hockeyster Lisa Post

“Na zes weken kon ik alles weer doen.”

Tijdens de wedstrijd brak ik mijn hand

Lisa Post, hockeyster bij Oranje-Rood in de hoofdklasse: “Tijdens een wedstrijd kreeg ik bij het uitlopen voor een corner de bal op mijn hand. Ondanks dat ik twee handschoentjes aanhad, bleek mijn linkerhand toch gebroken. Gelukkig was het een nette breuk; ik hoefde niet geopereerd te worden maar heb anderhalve week in het gips gezeten. Toen het gips eraf mocht, ben ik naar Xpert Handtherapie Eindhoven gegaan. Onze manager is daar handfysiotherapeut en zij weet hoe belangrijk goede handtherapie is.

Na drie weken ben ik alweer begonnen met hockeyen

Ik heb twee keer fysiotherapie gehad: de eerste keer om mobiliteit terug te winnen, want mijn hand was stijf na het gips. De tweede keer waren de oefeningen meer gericht op spierkracht. Ik heb kneedgum meegekregen om mijn hand weer sterker te maken. Na drie weken ben ik alweer begonnen met hockeyen. In het begin deed het wel wat pijn omdat de handspieren nog wat slap waren. Dat was wel frustrerend tijdens het spelen, het ging wel maar alles kostte moeite. Gelukkig ging dat snel weer terug naar het oude niveau.

De ergotherapeut heeft twee braces gemaakt

De eerste tijd heb ik met een brace gespeeld. Dat gaf geen ongemak, het ging prima. De ergotherapeut heeft twee braces gemaakt: eentje die wat krommer stond en waarmee ik kon hockeyen en eentje die ik kon dragen tijdens mijn dagelijkse bezigheden. Die braces waren superfijn maar er ging wel veel zweet in zitten. Toen ik dat aangaf, hebben ze er wat gaatjes ingemaakt. Dat was top. Na 6 weken mochten die braces af. Daarna kon ik alles weer doen. Ja, dat is heel snel gegaan.

Fijn en vlot geregeld

Het hele traject bij Xpert Handtherapie is me goed bevallen, het ging allemaal heel vlot. Het zijn fijne mensen daar en de oefeningen die ik kreeg werkten goed. Ik hoefde nooit lang binnen te zijn, alleen als het nodig was. De arts heeft zelfs een brief geschreven naar de hockeybond, je moet ze namelijk laten weten dat je met een brace speelt. Ook dat werd fijn en vlot geregeld.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak