Ervaring
De handtherapie van dhr. Raeijmaeckers

De handtherapie van dhr. Raeijmaeckers

“Dat je je duimen weer kunt gebruiken, dat is gewoon een genot.”

Dhr. Raeijmaeckers (75): “Ik had steken in mijn duimen. Bij bepaalde bewegingen was dat zo pijnlijk dat ik los moest laten wat ik in mijn hand had. Zo was ik op een dag aan het fietsen. Normaal gesproken kun je je evenwicht makkelijk corrigeren, maar nu draaide het stuur een beetje en door de druk kon ik niet meer vasthouden – en daar lag ik op mijn gezicht. Dan word je letterlijk met je neus op de feiten gedrukt: de druk tegen mijn duimen was de oorzaak van de val. De huisarts verwees me door naar Xpert Clinics. In eerste instantie dacht ik: dat kan nog wel even wachten want de zomer komt eraan en als het warmer wordt heb ik misschien minder last. Maar korte tijd later ben ik toch weer naar de huisarts gegaan en heb gezegd: we moeten nu actie ondernemen.”

Enorm goede tips
“Ik ben bij Xpert Handtherapie in Tegelen geweest. Ontzettend vriendelijk personeel daar. Je wordt op een hele vriendelijke manier ontvangen aan de balie en ook de fysiotherapeut en de ergotherapeut hebben me heel leuk en vriendelijk geholpen. Voor de duimbasisartrose heb ik spalkjes gekregen en massages. Verder hadden ze enorm goede tips voor me, bijvoorbeeld over hoe je iets vast moet pakken. Dat zijn dingen waar je normaal gesproken nooit bij stilstaat. Het heeft ertoe geleid dat het in vrij korte tijd dusdanig goed ging, dat ik niet meer terug hoef te komen. ”

Dagelijkse handelingen
“Ik ben heel enthousiast over het duimprogramma. Merken dat je na een aantal behandelingen allerlei dingen weer kunt doen, dat is gewoon een genot. De artrose is natuurlijk niet opgelost, maar ik kan nu weer gemakkelijk met mijn vingers omgaan omdat ik weet hoe ik dagelijkse dingen moet doen. Dat geeft rust, een andere kijk op de situatie. Als ik merk dat mijn duimen moe worden, doe ik de spalkjes een paar uur om. Verder doe ik nog drie keer per dag oefeningen. En ik blijf natuurlijk opletten hoe ik iets aanpak en oppak. Ik kan mijn duimen nu vele malen meer belasten dan voorheen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak