Ervaring
De handtherapie van mevr. Bakker

De handtherapie van mevr. Bakker

"De handtherapeuten hebben echt alles uit de kast gehaald."

Gescheurde pees

Mevr. Bakker: “Op de middelste knokkel van mijn rechter middelvinger zat een bult. Ik heb die vinger ooit open geschaafd en dat is niet zo goed genezen. Ik kon mijn vinger niet meer helemaal buigen en strekken en hij deed ook pijn. Bij de operatie constateerde de arts dat er een pees gescheurd was en vervolgens vergroeid met het weefsel eromheen. Die eerste operatie is niet goed gelukt, dat was wel een beetje jammer. Ondanks maanden van handtherapie kon ik mijn vinger niet meer buigen, het voelde alsof hij vastzat. Een half jaar later ben ik opnieuw geopereerd door een andere arts en deze tweede keer ging het top. Het voelde meteen goed, mijn vinger zag er mooi uit en de wond was snel dicht. Ik was dolgelukkig.

Heel tevreden over Xpert Handtherapie

Ook na de tweede operatie heb ik weer een half jaar intensieve handtherapie gehad. Daarover ben ik echt heel erg tevreden. Het zijn heerlijke mensen allemaal, ze werken erg goed samen. Ik had twee verschillende fysiotherapeuten en dat was fijn, want ze weten allebei weer wat anders. Als iets niet ging, kon ik naar de ergotherapeut. Van alle kanten zijn er dingen geprobeerd om mij vooruit te helpen, ze hebben echt alles uit de kast gehaald. Dat het eindresultaat niet geweldig is, dat heeft zeker niet aan de handtherapie gelegen. Wat de fysio betreft ben ik super tevreden.

In het dagelijks leven geen pijn meer

Het gaat nooit meer helemaal goed komen met die vinger, dat is wel een tegenvaller. Ik kan hem niet helemaal strekken en buigen en de kracht is grotendeels verdwenen. Daardoor kan ik bijvoorbeeld met rechts mijn hond niet vasthouden of de boodschappen tillen. Door die beperkingen kan ik ook mijn werk als kraamverzorgende niet meer doen. Gelukkig heb ik nu een nieuwe baan als planner op een kantoor en dat gaat prima. En voor de hobby’s die ik niet meer kan doen, zoals paardrijden of meubels opknappen, daar komen vanzelf andere dingen voor in de plaats. Ik leer om de beperkingen heen te werken. Ik doe nog steeds oefeningen om mijn vinger zo soepel mogelijk te houden. Dat ik in het dagelijks leven geen pijn meer heb, dat is de grootste winst.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak