Ervaring
De handtherapie van mevr. Van der Toorren

De handtherapie van mevr. Van der Toorren

“In de app zie je filmpjes van alle oefeningen, dat is fantastisch.”

Mevr. Van der Toorren (71) is sinds 2016 bij Xpert Handtherapie onder behandeling voor diverse klachten. In eerste instantie kreeg ze handtherapie voor de duimbasis artrose in haar rechterhand. “Ik heb veel hobby’s waarbij ik mijn handen nodig heb, zoals het maken van 3D-kaarten en diamond painting. Dat ging allemaal niet meer. Ik was al eerder bij een algemeen orthopeed geweest, hij was de enige die handoperaties deed in het ziekenhuis. Maar ik vond het heel eng om me te laten opereren. Toen ik dat aangaf bij de anesthesioloog, zei hij: je kunt ook een second opinion aanvragen bij Xpert Clinics. Dat heb ik gedaan.”

Alle vertrouwen in de arts
Omdat conservatieve therapie niet voldoende resultaat had, is mevrouw Van der Toorren in 2018 geopereerd door dr. Sebastiaan Souer aan haar rechterduimbasis. Hij verwijderde het trapeziumbotje en maakte van een stuk van de buigpees uit de pols een nieuwe, stabiele ophanging voor de duimbasis. “Dokter Souer is een hele prettige arts. Hij komt heel kundig over en stelt je gerust. Ik had inmiddels veel pijnklachten en kon geen dingen meer vastpakken. De twijfels die ik had voor de operatie zijn bij Xpert Clinics helemaal weggenomen. Dat kwam zeker ook door dokter Souer. Met hem had ik er alle vertrouwen in.”

Handtherapie na duimbasis artrose
Na de operatie startte mevrouw Van der Toorren een revalidatietraject bij Xpert Handtherapie. “De handtherapeuten hier zijn fantastisch. Je ziet in principe steeds dezelfde therapeut, maar het hele dossier wordt elke keer bijgewerkt dus als er een keer vervanging is, dan is dat geen probleem. Ik heb een half jaar lang handtherapie gehad, daarna kon ik mijn hand weer gebruiken. Ik heb vrijwel geen pijnklachten meer, alleen als ik echt te veel doe krijg ik weer wat last. Maar die pijn neem ik dan voor lief en hij gaat gelukkig ook snel weer over.”

Tweede duimbasisoperatie
In 2021 kwam mevrouw wederom bij ons na een operatie aan een triggerfinger. “Omdat ik een nieuwe knie kreeg, zou ik een tijdje met krukken moeten lopen. Maar door die triggerfinger was het gebruik van krukken heel pijnlijk. Dat moest dus eerst verholpen worden.”

Op dit moment is mevrouw Van der Toorren onder behandeling na een operatie aan haar linker duimbasis. Ook dit keer voerde dr. Souer een trapezium excisie uit. “Die operatie is nu vier maanden geleden en ik heb nog wel even te gaan. In het hersteltraject ging het even niet goed met mijn hand. Ik heb iets gedaan wat ik normaal met de spalk ook deed maar ik voelde opeens een helse pijn, net alsof er iets knapte. Gelukkig heeft de therapeut me kunnen geruststellen, er was niks ernstigs aan de hand. Maar ik moet nu weer opnieuw gaan opbouwen. Dat moet ik langzaam gaan doen, niet overhaast. Sinds een week merk ik dat ik heel snel vooruitga nu. Morgen ga ik voor het eerst weer zelf autorijden, een mijlpaal.”

Oefeningen in de app
Over Xpert Clinics is mevrouw Van der Toorren zeer te spreken. “De kliniek vind ik heel erg goed, ik kan het iedereen aanbevelen. De zorg die er voor je is, dat je altijd je vragen kunt stellen, dat is fijn. Mijn twijfels werden echt weggenomen en niet met smoesjes. Dat gaf me veel vertrouwen.”

Ook voor de handtherapeuten heeft ze niets dan lof. “De therapeuten zijn fantastisch. Toen het even niet goed ging, werd alles grondig nagekeken en in overleg weer helemaal opgebouwd. Met 1x handtherapie per week ben je er nog niet, dus ik oefen thuis heel veel. De oefeningen kreeg ik vijf jaar geleden nog mee op papier, maar nu kan ik ze allemaal terugzien in de app. Daar zie je filmpjes van alle bewegingen, dat is fantastisch. Vroeger kon ik hele dagen bezig zijn met mijn hobby’s, dat lukt nu niet meer. Maar ik hoop het straks allemaal weer te kunnen doen, alleen wat minder frequent.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak