Ervaring
De handtherapie van mevrouw Tellekamp Booland

De handtherapie van mevrouw Tellekamp Booland

“Het hele team krijgt van mij een 10!”

Ik kon de volgende dag al terecht

Mevrouw Tellekamp Booland (61): “Mijn pols was op meerdere plaatsen gebroken en de chirurg in het ziekenhuis zei: hier ben je nog zeker een jaar mee zoet. Ze verwezen me voor handtherapie naar Xpert Handtherapie. Toen het gips eraf mocht heb ik gebeld en daags erop kon ik al terecht. In het begin ben ik in Almere geholpen en zodra er plek was ben ik naar Lelystad gegaan. Ik had vier keer per week handtherapie: drie keer fysiotherapie en een keer ergotherapie. De ergotherapeut en de fysiotherapeut hadden nauw overleg, het is allemaal maatwerk. Omdat het zo vaak was, heb ik het hele team in Lelystad gehad.

Persoonlijk contact

De therapeuten zijn stuk voor stuk kundig en hebben ontzettend meegedacht. Ik kreeg verschillende braces om mijn vingers te buigen en te strekken, kousjes om irritaties van de brace te voorkomen en siliconenpleisters om het littekenweefsel zachter te maken. Ze geven goede aanwijzingen voor de oefeningen die je thuis moet doen maar wijzen je ook op de dingen die je verkeerd doet. Je hebt een heel persoonlijk contact met elkaar, letterlijk, want de therapeut houdt 25 minuten je hand vast. Als ik met ze zat te praten kon ik beter ontspannen en konden zij mijn vingers beter buigen en strekken. Kortom: ik vind ze allemaal geweldig. Chapeau!

Boven verwachting

Ik heb in totaal een jaar handtherapie gehad. De eerste keer dat ik een leeg plastic bekertje kon oppakken heb ik feest gevierd en gebak gehaald. Zo hebben we elk moment dat ik weer iets kon op een of andere manier gevierd. Er werd me weleens gevraagd: word je niet therapie-moe? Dan zei ik: nee, ik zit hier voor mezelf en ik heb een doel. Ik wil mijn hand weer kunnen gebruiken voor de rest van mijn leven. Ik werk in de thuiszorg en ik wil weer aan de slag. En daar heb ik jullie hulp bij nodig. Natuurlijk, je moet het ook zelf doen. Ik heb heel veel pijn gehad maar ik ben positief van instelling en ik wist waarvoor ik het deed. Inmiddels ben ik weer volledig aan het werk. De chirurg zei: wat u heeft bereikt is ruim boven verwachting, u heeft het aan uzelf te danken. Maar ik dank vooral ook het hele team van Xpert Handtherapie. Ze krijgen van mij allemaal een 10!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak