Ervaring
De Madelung deformiteit van mevr. Palma

De Madelung deformiteit van mevr. Palma

“Ik ben superblij dat dr. Zophel verder heeft gekeken.”

Spontaan geknapte pees

Mevr. Palma (58): “De pees in mijn linkerpink is spontaan geknapt. Dat is vrij ongewoon, maar de echo die gemaakt werd, bevestigde dat. Ik zou geopereerd worden, maar wegens omstandigheden werd de operatie uitgesteld. In de tussentijd kreeg ik veel klachten: blauwe plekken, bulten en veel pijn, het was eigenlijk niet te verklaren. Er zijn toen foto’s gemaakt en daarop was te zien dat ik Madelung deformiteit heb, een aangeboren afwijking van de pols. De pezen van de andere vingers in die hand waren ook al aangetast.

Uitgebreide operatie

Dr. Oliver Zöphel heeft de operatie uiteindelijk uitgevoerd in het ZGT. Daarbij heeft hij een pees verlegd van de wijsvinger naar de pink en ook de andere pezen schoongemaakt. Maar ik ben heel blij dat hij ook verder heeft gekeken. Door de Madelung deformiteit was er op een van de botten in mijn onderarm een scherpe rand ontstaan waar de pezen overheen liepen. Hij heeft toen ook dat bot vlak gemaakt en meer ruimte gemaakt voor de pezen. Het was een uitgebreide en ingrijpende operatie, hij moest meer doen dan verwacht. Maar ik ben superblij dat hij verder heeft gekeken en niet alleen de symptomen heeft behandeld.

Heel blij met de handtherapeuten

Na de operatie ben ik voor handtherapie en ergotherapie bij Xpert Handtherapie geweest. In de eerste weken zag ik fysiotherapeut Martijn en ergotherapeut Paulien twee keer per week. In het begin kun je weinig. Omdat er op verschillende plaatsen was geopereerd, moesten ze heel zorgvuldig te werk gaan. De nieuwe pees mocht niet te veel bewegen, maar de andere pezen moesten juist wél bewegen, andere zouden ze stijf worden. Dat was een hele uitdaging. Ik ben heel blij met hoe ze mij gesteund en geholpen hebben. Elke keer werd de spalk heel zorgvuldig aangepast, ze keken goed welke oefeningen wel en niet konden. Ik kon met al mijn vragen terecht, ze hebben steeds meegedacht en meegekeken.

Mijn hand is weer volledig functioneel

Het is nu negen maanden na de operatie en het gaat super, echt boven verwachting. Voor de operatie had ik zoveel pijn en kon ik bijna niks met die hand. Ik had veel beperkingen in beweging, nu is mijn hand weer volledig functioneel. Ik werk op kantoor en kan er alles mee, dat is heel fijn. Ik ben nog niet helemaal pijnvrij maar er zit nog steeds verbetering in. Mocht ik aan mijn andere hand ook klachten krijgen, dan weet ik nu wat er aan de hand is. Het kan morgen al misgaan, maar ik hoop gewoon dat het nog dertig jaar goed gaat.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak