Ervaring
De polsbreuk van Simon

De polsbreuk van Simon

“Het had ook heel anders af kunnen lopen…”

Van grote hoogte gevallen

Simon: “Ik werk als timmerman en ben begin dit jaar tijdens het werk door een dak heen gevallen. Ik had twee breuken in mijn bekken, mijn linker ribben waren gebroken en ook mijn pols was gebroken. De meeste breuken zijn door rust genezen, maar voor mijn pols ben ik destijds in het ziekenhuis geopereerd. Er is toen een plaat in mijn pols gezet. Om mijn hand weer bruikbaar te maken was fysiotherapie nodig. Daarvoor werd ik doorverwezen naar Xpert Handtherapie.

Elke week handtherapie

In het begin is fysiotherapeut Viktor een paar keer bij me thuis langs geweest, maar op een gegeven moment kon ik zelfstandig heen en weer. Tot aan de zomervakantie heb ik elke week handtherapie gehad. Dat verliep heel fijn. Viktor kon heel goed inzichtelijk maken hoe ik ervoor stond, wat ik al kon doen en wat ik moest vermijden. Je bouwt samen echt een band op, we bespraken de dagelijkse dingen waar ik tegen aan liep en dan wordt het ook persoonlijk.

Volledig aan het werk

Na de zomervakantie ben ik nog een paar keer naar handtherapie geweest, maar het gaat nu zo goed dat ik pas over een paar maanden terug hoef. Ik ben ook weer volledig aan het werk. Ik heb een tijdje vervangende werkzaamheden gedaan, maar ik kan nu zo’n 80 tot 90% van mijn werk weer doen. De pijn is eigenlijk wel weg, maar ik voel wel dat er plaatje in mijn pols zit. Dat moet er nog een keer uit. Af en toe oefen ik thuis nog wel, maar als timmerman ben je flink bezig met je handen, dat zie ik ook als fysiotherapie.
Het is bijzonder dat het zo mag gaan, want het had ook heel anders af kunnen lopen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak