Ervaring
Het peesletsel van dhr. Özcan

Het peesletsel van dhr. Özcan

"Ik wilde de fysiotherapie echt goed doen, want mijn hand is mijn werk."

Dhr. Özcan (24): “Als vloerenlegger werk ik met behoorlijk scherpe messen. Ik moest een keer een vloer leggen die erin geklikt moest worden. De koevoet lag aan de andere kant van de kamer, dus ik dacht: ik doe het wel met een mes. Ik moest veel kracht zetten, schoot uit en ging met het mes door mijn duim. Daar schrok ik behoorlijk van. Ik ben meteen naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat ik door de buigpees heen was gegaan. Ik ben meteen geopereerd en werd met spoed doorverwezen naar een handtherapeut.”

Peesletsel aan de linkerduim
“De eerste keer dat ik bij handtherapeut Anne-Jan Lamain in Hilversum kwam, zat ik helemaal te trillen. Ik durfde bij therapie niks te doen met die hand. Ik ben linkshandig en had mijn linkerduim geraakt, er hing dus nogal wat vanaf. Anne-Jan heeft me er echt heel goed doorheen geholpen. Ik moet eerlijk zeggen: dit is een van de weinige keren dat ik fysiotherapie serieus heb genomen. Ik wilde dit echt goed doen, want mijn hand is mijn werk.”

Huiswerk
“Ik heb veel afspraken gehad bij Anne-Jan, soms een en soms twee keer per week. Hij gaf me ook steeds huiswerk mee. Oefeningen met elastiekjes in verschillende kleuren, waarmee ik mijn duim op mijn wijsvinger moest houden om de kracht op te bouwen. En balletjes opgooien en vangen bijvoorbeeld. Dat heb ik gedaan. Ik kan mijn duim nu weer zover buigen dat hij functioneel is. Anne-Jan heeft aangegeven dat het soms wel een jaar kan duren voordat je een goed resultaat hebt opgebouwd, maar ik ben nu al zeer tevreden. Ik ben ook weer aan het werk. Ik ben begonnen met twee, drie dagen en heb het langzaam opgebouwd.”

Persoonlijke band
“In het begin heb ik wel getwijfeld of het nog goed zou komen. Iedereen zei: je hebt een pees geraakt, je mag van geluk spreken dat je die duim nog hebt. Maar Anne-Jan heeft me goed geholpen. Ik ben echt tevreden met de fysio. We hebben elkaar veel gezien en leuke gesprekken gehad over werk, sport en vakantie. Het ongeluk gebeurde in de ramadan, en toen we daarna het Suikerfeest vierden heb ik wat lekkernijen voor hem meegenomen. Omdat je zoveel met elkaar praat, bouw je echt een persoonlijke band op.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak