Aandoeningen

Elleboogklachten

Gespecialiseerde behandeling van elleboogklachten

De elleboog is de verbindende schakel tussen uw schouder en uw hand. U heeft uw elleboog nodig bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Doet die elleboog pijn of kunt u hem niet goed bewegen? Dan is dat behoorlijk lastig. De gespecialiseerde fysio- en ergotherapeuten van Xpert Handtherapie helpen u om de pijn te verminderen, de beweeglijkheid te herstellen en de functie van uw arm te verbeteren. Zodat u weer zonder pijn de dingen kunt doen die u graag wilt.

Verwijzing? Niet nodig

Heeft u elleboogklachten, dan kunt u snel en zonder verwijzing van uw huisarts bij ons terecht voor een eerste afspraak. Tijdens deze eerste afspraak bekijkt de fysiotherapeut wat de oorzaak is van uw klachten en welke behandeling hier het beste bij past. We stemmen het behandelplan met u af en in veel gevallen kunt u direct starten met de eerste behandeling.  

Fysiotherapie én ergotherapie

Wat onze aanpak uniek maakt, is dat wij fysiotherapeutische en ergotherapeutische behandeling combineren. U wordt dus behandeld door twee gespecialiseerde therapeuten in teamverband. Hierdoor kunnen we alle aspecten meenemen die van belang zijn voor een effectieve behandeling en een goed herstel. We richten ons niet alleen op het verminderen van pijn en het verbeteren van het functioneren van uw elleboog, maar wij betrekken daarbij ook uw dagelijkse activiteiten, sport, werk en ontspanning. Zo helpen wij u om te begrijpen hoe uw klachten zijn ontstaan. En weet u welke houdingen, bewegingen en activiteiten de spieren en pezen in uw schouder (over)belasten of juist ontlasten. U leert hoe u de elleboog zo verantwoord mogelijk kunt blijven gebruiken bij uw dagelijkse bezigheden. Zo krijgt u zelf weer controle over uw klachten waardoor de pijn afneemt en u vrijer kunt bewegen. 

Vervolgbehandeling

Als fysio- en ergotherapie niet het gewenste herstel oplevert, adviseren wij u en uw huisarts over de beste vervolgbehandeling. Wij werken nauw samen met een team orthopeden, chirurgen en revalidatieartsen. Kiest u voor deze vervolgbehandeling voor een van onze samenwerkingspartners? Dan kunt u voor het therapeutische deel van deze behandeling gewoon weer terecht bij uw vertrouwde fysio- en ergotherapeut. Dat is wel zo prettig. 

Het verschil tussen fysiotherapie en ergotherapie

Fysiotherapie
Het grootste deel van de elleboogaandoeningen kan conservatief behandeld worden; dat betekent dat u niet geopereerd hoeft te worden. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut gaat u oefeningen doen om de overbelaste spieren en pezen te behandelen. De fysiotherapeut richt zich op: 

  • De beweeglijkheid van uw elleboog
  • Het verlichten van de pijn
  • De juiste bewegingen in uw dagelijkse handelingen
  • Het verbeteren van de kracht en stabiliteit van uw elleboog

Goed om te weten: uw behandeling is maatwerk. We houden rekening met uw dagelijkse handelingen en bijvoorbeeld uw werk en sportactiviteiten.  

Moet u toch geopereerd worden? Dan helpt de fysiotherapeut u met uw herstel na de operatie. Door de juiste oefeningen op het juiste moment aan te bieden, bouwt u stapsgewijs de beweging en kracht weer op.

Ergotherapie
De ergotherapeut helpt u om uw elleboog op de juiste manier te belasten tijdens uw dagelijkse activiteiten. U krijgt advies over de keuze en verdeling van dagelijkse activiteiten, uw slaaphouding, de inrichting van uw werkplek en algemene dagelijkse handelingen. 

Wanneer u na een operatie een spalk of brace moet dragen, maakt de ergotherapeut deze spalk voor u op maat. Ook zal hij u begeleiden in het dragen en afstellen hiervan. 

Aandoeningen aan de elleboog

Elleboogklachten kunnen verschillen oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan overbelasting van spieren en pezen, een trauma (ongeval) of slijtage. Veel van deze klachten kunnen door de therapeuten van Xpert Handtherapie succesvol worden behandeld. U kunt voor alle elleboogklachten bij ons terecht, ook als u niet weet hoe uw klachten zijn ontstaan. Tijdens de eerste afspraak zal onze therapeut uw klachten beoordelen aan de hand van een lichamelijk onderzoek en een intakegesprek. 

Dit zijn de meest voorkomende elleboogklachten die wij behandelen:

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Ervaringen

Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak