Aandoeningen

PT artrose

Informatie over de behandeling

PT artrose (ook wel pisotriquetrale arthrose genoemd) is een van de wat zeldzamere oorzaken van pijn aan de pinkzijde van de pols. De pijn is houdingsafhankelijk en neemt toe na belasting. PT artrose ontstaat door een versleten kraakbeen tussen twee botjes van de pols: het os triquetrum en het os pisiforme. Het pisiforme bot is een soort groot uitgevallen sesambeentje. Het bevindt zich aan het begin van de pinkmuis in het verloop van een van de buigpezen van de pols (flexor carpi ulnaris).

Het spalken van de pols, rust nemen en/of een injectie met corticosteroïden kan tijdelijk helpen. Het operatief verwijderen van het pisiforme botje geeft vaak een goede pijnstilling, maar kan soms leiden tot instabiliteitsklachten van de pols.

Handtherapie

De ergotherapeut kan een spalk aanmeten om de pijnklachten te verlichten en advies geven om uw hand aangepast te gebruiken.

Wordt u geopereerd, dan krijgt u twee weken gips. Daarna start u met handtherapie. De behandeling richt zich op het soepel maken van het litteken en het herwinnen van een normale beweeglijkheid en kracht.

Voor een behandeling bij Xpert Handtherapie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt u direct een afspraak plannen.
Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken?

Neem contact op


Contact

Contact

Wilt u een consultafspraak maken of meer informatie hebben. Bel dan ons informatiecentrum.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785206

ma - vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 06Maak een afspraak